· FREE CROCHET PATTERN
Get ready to crochet a slice of fall! This adorable pumpkin pie pattern brings all the cozy vibes without any baking required. Perfect as seasonal decor, a unique gift, or just a fun project to celebrate autumn, this crochet pumpkin pie is as cute as it is simple to make. With realistic whipped cream details and a warm pumpkin color, it’s a sweet treat for any crocheter. Check out the free pattern and stitch up a slice of fall today!
Bomuldskys © copyright. This pattern is for private use only. The pattern may not be copied, shared or resold. Commercial sales of products made from the pattern is prohibited.
TOOLS & MATERIALS
Hook size 2.5 mm · Scissors and needle · 8/4 cotton yarn (weight/length: 50 g = approx 160 m) · Teddy bear stuffing, piece of cardboard and glue
PIE CRUST
Yarn: Brown
1.rd: Start with 6 sc in magic ring (6)
2.rd: 1 inc x 6 (12)
3.rd: 1 sc, 1 inc x 6 (18)
4.rd: 2 sc, 1 inc x 6 (24)
5.rd: 3 sc, 1 inc x 6 (30)
6.rd: 4 sc, 1 inc x 6 (36)
7.rd: 5 sc, 1 inc x 6 (42)
8.rd: 1 sc in each stitch working in the back looop (42)
9.-10.rd: 1 sc in each stitch (42) - 2 rounds
11. rd: 6 sc, 1 inc x 6 (48)
12. rd: 1 sc in each stitch (48)
13. rd: 7 sc, 1 inc x 6 (54)
Cut the yarn, and leave string for assembling. Cut out a cardboard piece (4,5 cm i diameter) and glue it to the inside bottom of the tart.
TOP
Yarn: Orange
1.rd: Start with 6 sc in magic ring (6)
2.rd: 1 inc x 6 (12)
3.rd: 1 sc, 1 inc x 6 (18)
4.rd: 2 sc, 1 inc x 6 (24)
5.rd: 3 sc, 1 inc x 6 (30)
6.rd: 4 sc, 1 inc x 6 (36)
7.rd: 5 sc, 1 inc x 6 (42)
8.rd: 6 sc, 1 inc x 6 (48)
9.rd: 7 sc, 1 inc x 6 (54)
Change color to your crust-color:
10.rd: 1 crab stitch in each stitch
Cut the yarn and fasten off.
WHIPPED CREAM
Yarn: White
Chain 31 and start in the 2. loop from the hook:
1.rw: 2 sc in each stitch (60)
2.rw: 3 dc in each stitch (180)
Cut the yarn and leave a long string. Sew the yarn through the foundation chain and pull tight so the work makes a ruffle.
ASSEMBLING
Fill the pie-crust and sew on the top. Sew it on between the last round on the crust and the 9th and 10th round on the top. Sew or glue on the whipped cream.
REDSKABER & MATERIALER
Hæklenål 2.5 mm · Saks & nål · 8/4 bomuldsgarn (vægt/længde: 50 g = ca 160 m) · Bamsefyld, et stykke pap og lim
TÆRTE
Garn: Brun
1.omg: Start med 6 fm i magisk ring (6)
2.omg: 1 udtag x 6 (12)
3.omg: 1 fm, 1 udtag x 6 (18)
4.omg: 2 fm, 1 udtag x 6 (24)
5.omg: 3 fm, 1 udtag x 6 (30)
6.omg: 4 fm, 1 udtag x 6 (36)
7.omg: 5 fm, 1 udtag x 6 (42)
8.omg: 1 fm hver maske - der arbejdet i bagerste maskeled (42)
9.-10.omg: 1 fm hver maske (42) - 2 omgange
11.omg: 6 fm, 1 udtag x 6 (48)
12.omg: 1 1 fm hver maske (48)
13.omg: 7 fm, 1 udtag x 6 (54)
Klip garnet, men efterlad snor til montering. Klip et rundt stykke pap (4.5 cm i diameter) og lim det på indersiden af tærtens bund.
TOP
Garn: Orange
1.omg: Start med 6 fm i magisk ring (6)
2.omg: 1 udtag x 6 (12)
3.omg: 1 fm, 1 udtag x 6 (18)
4.omg: 2 fm, 1 udtag x 6 (24)
5.omg: 3 fm, 1 udtag x 6 (30)
6.omg: 4 fm, 1 udtag x 6 (36)
7.omg: 5 fm, 1 udtag x 6 (42)
8.omg: 6 fm, 1 udtag x 6 (48)
9.omg: 7 fm, 1 udtag x 6 (54)
Skift farve til din tærte-farve
10.omg: 1 krabbemaske i hver maske
Klip garnet og hæft af
FLØDESKUM
Garn: Hvid
Slå 31 lm op og start i 2. maske fra nålen:
1.rk: 2 fm i hver maske (60)
2.r: 3 stgm i hver maske (180)
Klip garnet og efterlad lang snor til montering. Sy gennem lm-kæden fra start og træk til, så arbejdet rynkes. Klip og hæft af.
MONTERING
Fyld tærtebunden og sy toppen på. Sy mellem den sidste omgang på tærtebunden og mellem omgang 9 og 19 på toppen. Sy eller lim flødeskummet på.